Verkkoidentiteettitehtävä. Ei lisättävää.verkkoidentiteetti.jpg

Teht. 14. Tiedostomuodot ja -pakkaustehtävä ja 5.blogikirjoitus

1. Word-tekstinkäsittelyohjelman yleisin tallennusmuoto on "Word asikirja". Tallennusmuotoja on rutkasti tämän lisäksi. "docx"

2. Jos haluan että tallennettu asiakirjani avautuu kaikissa tekstinkäsittelyohjelmissa, tulee minun valita tallennusmuodoksi RTF.

 

3. Mikä on PDF? Portable Document Format (PDF) on tiedostomuoto, jota käytetään dokumenttien luotettavaan esittämiseen ja vaihtoon ja joka on riippumaton ohjelmistosta, laitteistosta tai käyttöjärjestelmästä. PDF on Adoben keksimä ja nyt ISO-standardointijärjestön (International Organization for Standardization) avoimella standardilla ylläpitämä tiedostoformaatti. PDF-tiedostot voivat sisältää linkkejä ja painikkeita, lomakekenttiä, audiota, videota ja liiketoiminnan logiikkaa. Ne voidaan myös allekirjoittaa sähköisesti ja niitä on vaivatonta tarkastella maksuttomalla Acrobat Reader DC -ohjelmistolla. 

Miten se eroaa Word asiakirjasta? 

Kun luo word asiakirjan, ja sen tallentaa word asiakirjana, voi kyseistä tiedostoa jälkikäteen vielä muokata. PDF. tiedosto tallentuu siihen muotoon, ettei kyseistä tiedostoa voi toinen enään jäkikäteen muokata. Ns. virallinen asiakirja.

 

Lopuksi pakkaan word tiedoston, rtf tiedoston ja pdf tiedoston ja lähetän ne ohjeen mukaisesti opettajalle...