Kuhan tässä kirjoittelen rästitehtävää syyslomalla, mitäpäs muutakaan?

1. Kun rästitehtävässä kysyttiin mitä julkisuusasetuksia tässä blogisa on nii vastataampas sitten. Ensinnäkin: Julkinen, ihan kuka vaan voi nähä tämän blogin, jos ja kun vaan tietää mun profiilin tai jostain kummasta sen tempasee esille. Toiseksi: Yksityinen. kukkaan ei nää eikä tiiä musta mitään muuta kuin minä. Sitten on vielä se valinnainen, voin julksta kelle haluan ja millon haluan, kuhan joku tietää sen salamystisen koodin, millä mua pääsee stalkkaamaan.

2. Kyse kuvien tekijänoikeuksista. Lyhkäsyydessään mitä se tarkoittaa: Et saa netistä kopioida kuvia esimerkiksi esittää niitä omanasi. Mutta jos viilataan pilkkua menee asia kutakuinkin näin:

Tekijänoikeuslaki tuottaa valokuvateoksen tekijälle yksinomaisen oikeuden määrätä valokuvateoksesta. Myös tekijänoikeuslaissa suojattu oikeus valokuvaan on valokuvaajan yksinoikeus. Yksinoikeuden laajuus täsmentyy tekijän ja valokuvaajan moraalisiin ja taloudellisiin oikeuksiin. Valokuvateoksen tekijän ja valokuvaajan taloudelliset oikeudet sisältävät oikeuden valmistaa teoksesta kappaleita ja oikeuden saattaa teos yleisön saataville. Valokuvan suojasta puuttuu oikeus jälleenmyyntikorvaukseen ja luoksepääsyoikeuteen ja valokuvan suoja-aika on lyhyempi kuin valokuvateoksen suoja-aika. Muutoin valokuvateoksen ja valokuvan tekijänoikeuslain mukainen taloudellisten oikeuksien suoja on samankaltainen. 

3. kopioidessaan tekstiä pitäisi olla esimerkiksi sitä julkisesti käytettäessä lähteet näkyvillä, jos teksti on kopioitu eikä ole suoraan omasta päästä kirjoitettu.